// HET NIEUWS
Het laatste nieuws uit de gemeente Ede

Coachingstrajecten voor agrariërs

Geschreven door Matthijs Hoekstra op .

Meerdere partijen die met agrariërs te maken hebben, presenteerden woensdagochtend het manifest van Salentein. Ook agrariërs zelf hebben invulling aan dat manifest gegeven. Op deze manier willen de partijen boeren sterk genoeg maken om te blijven bestaan. In het manifest staan meerdere plannen. Zo moet er een onafhankelijke coaching voor boeren komen en moet de Regio Foodvalley een proeftuin voor innovatie worden. Aan Den Haag wordt gevraagd een stuk regelgeving los te laten en bij de regio neer te leggen.

Informatieavond Kolkakkerbuurt

Geschreven door Matthijs Hoekstra op .

Donderdag 16 februari was de laatste avond voor bewoners van de Kolkakkerbuurt die over het nieuwe ontwerp van de wijk meedenken. Op donderdag 16 maart worden de ideeën aan alle bewoners gepresenteerd. Vervolgens kan er tot 4 april gestemd worden. Bij een vorige stemronde haalde Woonstede net niet het beoogde aantal ja-stemmen om hun plannen uit te voeren. Nu de bewoners nog nauwer bij het proces betrokken zijn geweest, hoopt Woonstede wel de beoogde 70% te halen.

@Ede zoekt leuke, slimme en gekke vragen

Geschreven door Matthijs Hoekstra op .

@Ede is terug en hier kan jij deel van uit maken. Voor de rubriek 'De Vraag' zoeken wij jongeren die met een brandende, leuke of interessante vraag zitten. Heb je bijvoorbeeld altijd al willen weten hoe je insta-famous wordt of waarom de ene vogel hipt en de ander loopt? Twitter je vraag dan naar @EdeRadioTV en misschien kiezen we jouw vraag uit om een reportage over te maken. Tijdens de live-uitzending op donderdag tussen 16.00 en 17.00 uur bellen we je op voor een gesprekje. Heb jij die ene boeiende vraag waar wij mee aan de slag gaan? Twijfel niet en grijp nu je kans!​

Mogelijke sluiting telecomwinkel Ede

Geschreven door Matthijs Hoekstra op .

De telecomwinkel Phone House in Ede gaat mogelijk sluiten vanwege een faillissement. De keten vroeg een week geleden een faillissement aan voor het hoofdkantoor en eigen winkels. Dat faillissement geldt niet voor franchisevestigingen. Of de winkel in Ede ook daadwerkelijk gaat sluiten is nog niet bekend, mogelijk is er een doorstart mogelijk. Curatoren onderzoeken de mogelijkheden voor een doorstart nog.

Voorlopig geen BIZ in Ede

Geschreven door Matthijs Hoekstra op .

Nadat de notaris maandag de stemmen van Edese bedrijven geteld had, bleek dat er te weinig animo voor een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) op drie bedrijventerreinen is. Dat tot teleurstelling van EBC-voorzitter Wim van den Brandt. Volgens Van den Brandt zijn het vooral kleine bedrijven die tegen hebben gestemd, terwijl veel grote bedrijven voor het plan zijn. Via de BIZ wilde het Edes Bedrijfs Contact meer grip krijgen op het onderhoud van drie Edese bedrijventerreinen. Woensdagavond zal Van den Brandt uitvoerig terugblikken op de stemming in Ede Vandaag, dat wordt om 19.00 uur uitgezonden op EDE FM.

Informatieavond Kuiperplein

Geschreven door Matthijs Hoekstra op .

Maandagavond kwamen er tegen de 100 omwonenden naar een informatieavond over het Kuiperplein in Ede. De gemeente wil het plein herinrichten, maar wil zich daarbij laten leiden door de mening van die omwonenden. Daarnaast moeten grote evenementen van de Markt naar het parkeerterrein verhuizen. Naast bewoners waren er ook afgevaardigden van het Heideweekbestuur, ook de Heideweek moet naar het Kuiperplein verhuizen. Dat niet iedereen even blij is met het voorstel bleek uit een ingezonden brief in Ede Stad waarin scherp werd uitgehaald naar de plannen.

Summerloverz gaat niet door

Geschreven door Loïs Franx op .

Slecht nieuws voor de houseliefhebbers van Ede; na een hoop onzekerheid gaat Summerloverz definitief niet door. Het festival zou plaatsvinden op de tweede dag van Pinksteren op het Marktplein. Vanwege instortingsgevaar van de garage onder het plein, mogen er geen grote evenementen meer georganiseerd worden. Het Kuiperplein wordt voortaan gebruikt als festivalplein, maar voor de herinrichting is er tijd nodig. Vorige week stelde Peter de Pater, fractievoorzitter van Gemeentebelangen, nog kritische raadsvragen over de gang van zaken rondom Summerloverz.

Cv-ketel ten val op Hakselseweg

Geschreven door Loïs Franx op .

In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 03.55 uur werden de bewoonsters van een woning op de Hakselseweg opgeschrikt door een harde klap. Dit bleek de cv-ketel te zijn die van de muur was gevallen. "Hij maakte een hard geluid en er kwam rook vanaf. Ik heb natuurlijk meteen mijn huisgenoten wakker gemaakt, we zijn naar buiten gegaan en hebben het alarmnummer gebeld.'', zei Hannah Dijkhuizen tegen Ede Stad. In eerste instantie dachten de hulpdiensten dat het om een brand ging, daarom was er ook een grotere inzet. Uiteindelijk bleek het mee te vallen. De bewoonsters konden om 04.10 uur weer terug de woning in.

Wereldgebedsdag 3 maart in Ede

Geschreven door Casper Vegt op .

Op elke eerste vrijdag in maart gaat het gebed de wereld rond, in de 173 landen die meedoen aan de viering van Wereldgebedsdag. De viering in Ede zal plaatsvinden op 3 maart, om 19.30 uur in de kerk van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Ede aan de Ericalaan 1, Ede. Aan de viering wordt meegewerkt door het koor The New Creation uit Ede o.l.v. Jan Broekhuis. De dienst wordt geleid door mevrouw Cocke Post uit Ede. Zij is als pastor in verschillende verzorgingshuizen in Apeldoorn werkzaam.

'Schilderen' met een strijkijzer

Geschreven door Casper Vegt op .

Schilderen met een strijkijzer? Ja, het kan echt. Woensdag 29 maart gaan deelnemers samen aan de slag bij Toon Tovenaars Kinderinloop. Alle kinderen vanaf zes jaar, die direct of indirect te maken hebben (gehad) met kanker, zijn om half twee van harte welkom. Verschillende kleuren bijenwas worden met een speciaal strijkijzer op papier aangebracht. Dat geeft een onverwacht resultaat. Meedoen is gratis. Graag aanmelden via tel. 06-22 161 969 . Locatie: Toon Hermans Huis, Telefoonweg 124B in Ede.
(advertentie)